Online toekomstverkenning

Ouder en Kind Team Amsterdam nodigt verschillende stakeholders uit om mee te denken over een toekomst van ‘Opgroeien en opvoeden in Amsterdam in 2040′. Een belangrijke vraag als startpunt voor toekomstscenario’s. Om beter voorbereid te zijn op wat komt en wat morgen nodig is.

Afgelopen mei en juni hebben we twee bijeenkomsten (van 4 uur) via ZOOM gefaciliteerd. Het bleek maar weer eens hoe goed we worden met digitaal kennisdelen: deelnemers hebben hun hersens gekraakt in verschillende gespreksrondes over verschillende vraagstukken aangeslingerd door onder andere Koert van Mensvoort (Dr. ir. Koert van Mensvoort is als kunstenaar, technoloog en filosoof vooral bekend om zijn Next Nature filosofie), Monte Königs (expert op het gebied van toekomstig gedrag en maatschappelijke verandering) en Lia Karsten (Associate Professor in Urban Geographies at the University of Amsterdam/AISSR). Om vervolgens opnieuw in groepen uiteen gingen (ZOOM break-out rooms), om onder leiding van een facilitator per groep toekomstscenario’s te ontwikkelen met behulp van het model ‘Wheel of Reasoning’.

We zijn nu in voorbereiding voor een nieuwe ZOOM sessie (het beviel zo goed, dat we het digitale kennisdelen erin houden), en een mogelijk fysieke bijeenkomst om de samenwerking naar de toekomst vorm te geven.

Afgezien van de boeiende inhoud die veel inzichten oplevert op korte termijn en ruimte geeft voor oplossingen voor de langere termijn, is het heel tof om dit programma te ontwerpen en op basis van voortschrijdend inzicht aan te scherpen met het Ouder Kind Team Mieke van den Berg, Marije van der Hijden, en vanuit het bestuur Marleen Beumer en Renske Emmelkamp. Natuurlijk mét mede-facilitator Rolinka Kattouw, en op momenten ondersteund door facilitators Klazien van Vliet, Suzie-Ann Bakker en Herman Weeda.

Ook een strategische vraag?

On the Morrow faciliteert graag het proces om gezamenlijk de vraag verder te verkennen, met bestuur, organisatie, team of een andere groep van stakeholders. Kom je langs bij On the Morrow in A'dam Noord om samen jullie 'design challenge' te bespreken en scherp te krijgen?

Neem contact op

Next Generation Leadership

“Welke ontwikkelingen zien we in de wereld, wat betekent dat voor onze organisatie, leiderschap en manieren van werken?” De deelnemers werken bij een ambitieuze club met een divers team van zeer ervaren en startende project ontwikkelaars met uiteenlopende expertises. Om het team te ondersteunen in hun ambitie, inspireerden we ze met…

Meer informatie

Samenwerken in nieuwe realiteit

“Hoe ziet de toekomst van zorg, academisch onderzoek en medische opleiding eruit, en welke consequenties heeft dat voor de organisatie?” Eén van de te fuseren teams van specialisten van het Amsterdam UMC vroeg ons om in een aantal bijeenkomsten met het team het gesprek te openen over de toekomst van hoog complexe patiënten…

Meer informatie