Leiden in digitale transformatie

“Hoe kunnen wij het voortouw nemen in een andere manier van denken en werken, die nodig is om een doorbraak in innovatie te forceren, en daarmee een voorbeeld zijn voor de internationale organisatie?”

De wereld heeft behoefte aan een duurzamer energiesysteem. Als één van de toonaangevende olie- en gasbedrijven ter wereld bouwt Shell aan een sterke positie als koploper in de energietransitie. In een VUCA (Volatile Uncertain Complex Ambigious)-wereld is het begrijpen van de verstoring door digitalisering van cruciaal belang om die overgang te leiden.

In samenwerking met het team en de faculty van SingularityU Benelux en het team van Shell, is door Jörgen van der Sloot (Minkowski) en Yvette Pasman een programma ontworpen en gefaciliteerd met verschillende interventies om een nieuw gezamenlijk toekomstbeeld te ontwikkelen en de nog ongedefinieerde uitkomst te omarmen.

De betrokkenen beseften dat het hun persoonlijke en gezamenlijke verantwoordelijkheid is om een ​​positieve impact op de samenleving te maken en op een doelgerichte manier bij te dragen aan de energietransitie. Daartoe waren zij bereid om met 30 leiders vanuit de hele wereld samen te komen om de urgentie om te veranderen te adresseren, en elkaar te steunen en motiveren in de te nemen stappen. Het programma heeft hen een beter begrip gegeven van wat leiderschap in een exponentieel veranderende wereld betekent. Ze waardeerden expliciet de tijd besteed aan het ontwikkelen van alternatieve scenarios en ‘stories for change’, en benoemden het discomfort in de set-up van het programma dat hen hielp om daadwerkelijk over hun drempels heen te stappen.

“It was a raving success in my mind and the single biggest action I took this year in digital that will get us to deliver results on the short and longer term.”

“My reflection is about what it really takes to get at the core, versus staying safe on the periphery. How to unpick all of this is the art and where I would like support and advice.”

“We don’t know and that is ok. We as leaders must create the space for others to invent our future.”

In samenwerking met o.a.
Jörgen van der Sloot (programma ontwerp, facilitator), Carlo van de Weijer (insights Future of Mobility), Maarten Steinbuch (insights Robotics), Arash Aazami (insights Future of Energy), Rolinka Kattouw (creative strategy)

Ook een strategische vraag?

On the Morrow faciliteert graag het proces om gezamenlijk de vraag verder te verkennen, met bestuur, organisatie, team of een andere groep van stakeholders. Kom je langs bij On the Morrow in A'dam Noord om samen jullie 'design challenge' te bespreken en scherp te krijgen?

Neem contact op

Online toekomstverkenning

Ouder en Kind Team Amsterdam nodigt verschillende stakeholders uit om mee te denken over een toekomst van ‘Opgroeien en opvoeden in Amsterdam in 2040′. Een belangrijke vraag als startpunt voor toekomstscenario’s. Om beter voorbereid te zijn op wat komt en wat morgen nodig is. Afgelopen mei en juni hebben we…

Meer informatie

Next Generation Leadership

“Welke ontwikkelingen zien we in de wereld, wat betekent dat voor onze organisatie, leiderschap en manieren van werken?” De deelnemers werken bij een ambitieuze club met een divers team van zeer ervaren en startende project ontwikkelaars met uiteenlopende expertises. Om het team te ondersteunen in hun ambitie, inspireerden we ze met…

Meer informatie