Applied Futures Lab

Onze opdrachtgever ontwikkelt een zeer uitdagend project waar veel verschillende stakeholders hun ambities in kwijt willen. Zij vroegen ons om onze creativiteit en methodiek in te brengen, om een doorbraak in de plannen te realiseren.

In een Applied Futures Lab brachten we stakeholders samen die de afgelopen jaren betrokken zijn geweest in het onderzoeken, ontwerpen en realiseren van een nieuwe invulling voor dit project. Met een ver toekomstperspectief, waarin informatietechnologie natuur en mens herdefinieert, werden de stakeholders uitgedaagd om hun wereldbeeld te vergroten om zo ruimte te creëren om verbinding te maken met andere denkbeelden.

Dit leverde gedragen toekomstscenarios op die wij met een kleiner team van architecten en ontwerpers, hebben vertaald tot een visie, het leidende principe, voor het project. Dat is opgenomen in de plannen aan Gemeente en Rijksoverheid.

In samenwerking met:
Koert van Mensvoort (keynote The Next Nature Network), Rolinka Kattouw (creative strategy), Suzie-Ann Bakker (harvest)

Ook een strategische vraag?

On the Morrow faciliteert graag het proces om gezamenlijk de vraag verder te verkennen, met bestuur, organisatie, team of een andere groep van stakeholders. Kom je langs bij On the Morrow in A'dam Noord om samen jullie 'design challenge' te bespreken en scherp te krijgen?

Neem contact op

Online toekomstverkenning

Ouder en Kind Team Amsterdam nodigt verschillende stakeholders uit om mee te denken over een toekomst van ‘Opgroeien en opvoeden in Amsterdam in 2040′. Een belangrijke vraag als startpunt voor toekomstscenario’s. Om beter voorbereid te zijn op wat komt en wat morgen nodig is. Afgelopen mei en juni hebben we…

Meer informatie

Next Generation Leadership

“Welke ontwikkelingen zien we in de wereld, wat betekent dat voor onze organisatie, leiderschap en manieren van werken?” De deelnemers werken bij een ambitieuze club met een divers team van zeer ervaren en startende project ontwikkelaars met uiteenlopende expertises. Om het team te ondersteunen in hun ambitie, inspireerden we ze met…

Meer informatie