Storytelling to connect

Vrijdag 11 december 2020
Amsterdam

Verhalen zijn van alle tijden. Ze helpen ons om betekenis te geven aan het leven, aan wat we doen, en wie we zijn. Ze zijn onderdeel van onze cultuur en identiteit. Verhalen helpen begrijpen, geven hoop, structuur en richting. Verhalen zijn de allereerste vorm van communicatie door de tijd. Verhalen lijken een mysterieuze lijm, die ons helpen bij het maken van contact met elkaar, en om vertrouwen te krijgen. Ze helpen om woorden te geven aan dingen die niet bestaan. Verhalen zijn de basis van onze menselijke ‘rules of engagement’.

“We cooperate effectively with strangers because we believe in things like gods, nations, money and human rights. Yet none of these things exists outside the stories that people invent and tell one another. There are no gods in the universe, no nations, no money and no human rights—except in the common imagination of human beings. You can never convince a chimpanzee to give you a banana by promising him that after he dies, he will get limitless bananas in chimpanzee Heaven. Only Sapiens can believe such stories. This is why we rule the world, and chimpanzees are locked up in zoos and research laboratories” (Yuval Noah Harari; historian, philosopher and best-selling author of ‘Sapiens’ and ‘Homo Deus’).

Workshop Storytelling to connect

In deze workshop leer je de kracht van verhalen toe te passen om verandering in gang te zetten of te catalyseren, mensen mee te krijgen. Je leert de techniek van een het ontwikkelen van een verhaal in 8-stappen. Vervolgens denk je na over wie je wil betrekken in je verhaal, en hoe je dat gaat overbrengen. Je leert meer over de Heroes-Journey en de manieren van overtuiging van Aristoteles. In deze workshop kun je voortbouwen op het scenario dat je hebt ontwikkeld in ‘Toekomstscenarios: scenario based reasoning’, maar die voorkennis is niet nodig om te kunnen deelnemen.

Leerdoelen

  • Ontwikkelen van 8-step story om anderen mee te nemen in je verhaal voor verandering
  • Een verhaal ontwikkelen voor de voor jou relevante stakeholders
  • Je persoonlijke overtuigingskracht herkennen en inzetten

Methode en tools o.a

  • Theorie: the Hero’s Journey
  • Stories for Change methodiek & (downloadable) canvas

Interventies en coaching

Na deze workshop krijg je twee interventies die voortbouwen op de inhoud. De interventies zijn gericht op zowel studie (online), alsmede fysieke opdrachten die jij individueel doet of zelf initieert waarbij je anderen uitnodigt. De facilitator helpt je om het geleerde in de praktijk te brengen.

Je krijgt je persoonlijke programma platform, dat ingericht wordt met downloadable programma materiaal (methodiek en tools), links naar achtergrond informatie, uitleg van de interventies en contact.

Je wordt automatisch uitgenodigd voor de On the Morrow Community, waar alle innovators en vrienden samen komen voor meer 😉

Voor wie?

Leiders, voorlopers, groepen, die continue op zoek zijn naar wat beter kan.

Tijdsinvestering

Groeps-sessie 4 uur via ZOOM.
Interventies die volgen op de workshop zijn facultatief en ingeschat op +/- 2x halve dag incl. voorbereiding, reflecties, contact met facilitator.

Kosten

485 euro (ex btw) inclusief programma platform, downloadable tools en methodiek, coaching om het geleerde in praktijk te brengen. Veel zin in deze training, maar ben je op dit moment beperkt in je budget, neem dan zeker even contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden.

Schrijf je in!

Schrijf je direct in voor een van onze programma's of trainingen. Of liever eerst nog wat meer informatie? Stuur dan een email aan school@onthemorrow.org of bel Yvette Pasman op 06-42461750

boek deze training

Check-in

In deze ‘check-in’ ga je op zoek naar je eigen ‘waarom’? Je formuleert je persoonlijke leervraag. Je bekijkt je huidige situatie, en wordt uitgedaagd om een andere blik op de wereld te werpen. Bovendien ervaar je het nut van een ‘check-in’ en een ‘check-out’, die je zelf kunt toepassen om…

Meer informatie

Storytelling to connect

Verhalen zijn van alle tijden. Ze helpen ons om betekenis te geven aan het leven, aan wat we doen, en wie we zijn. Ze zijn onderdeel van onze cultuur en identiteit. Verhalen helpen begrijpen, geven hoop, structuur en richting. Verhalen zijn de allereerste vorm van communicatie door de tijd. Verhalen…

Meer informatie