An innovators learning journey

Vrijdag 12 juni 2020
Amsterdam

Dit is een intensief jaarprogramma, dat je de methodiek, inzichten, coaching en een supportnetwerk geeft om de beweging die je ziet in je organisatie, bij je klant of doelgroep, te versnellen, en anderen mee te nemen in die verandering.

Overview

 • Je volgt een fixed programma met verschillende onderdelen die je helpen bij het verbeelden van de toekomst, het ontwikkelen van routes en acties die je helpen om stappen te zetten op de route naar de toekomst.
 • Je bent co-creator van de verschillende modules, waardoor je zelf stuurt welke vraagstukken centraal staan: van je klant, je organisatie, van jouw eigen team en rol.
 • Wij bepalen het tempo, jij bepaalt de intensiteit
 • Wij bieden inspiratie, verdiepingsbronnen, een netwerk van innovators
 • Jij bepaalt de betekenis van die bronnen naar de leervraag die je stelt
 • Je geeft je persoonlijke learning journey betekenis door in je werk aantoonbaar het verschil te maken
 • Je betrekt verschillende stakeholders die belangrijk zijn in jouw ‘story to connect’
 • Gedurende het programma heb je je eigen prototypes voor verandering ontwikkeld, getest en geëvalueerd

Leerdoelen

 • Betekenis geven van theorie van exponentiële groei naar onderwerpen die urgent zijn voor mens en maatschappij
 • Herkennen van verschillende signalen die verandering inluiden
 • Ontwikkelen van toekomstscenario’s met behulp van scenario based reasoning
 • Ontwikkelen van waarderende manier van werken die je helpt om door te bouwen op succes
 • Nieuwe manieren (tools en methodiek) om anderen mee te nemen in kansen en mogelijkheden
 • Meer vertrouwen en rust in je aanpak
 • (Durven) manifesteren van het geleerde in je werkomgeving

Voor wie?

Leiders, voorlopers, groepen, die continue op zoek zijn naar wat beter kan.

In het kort

 • 20+ interventies, verdeeld in 8 modules, in 12 maanden om je wereldbeeld te openen, een toekomstbeeld te ontwikkelen, dit beter te begrijpen en betekenis te geven, tot actie te brengen
 • 20 nieuwe tools en methodieken om verandering te leiden
 • 24 maanden actieve follow up
 • Je krijgt een actieve rol in een netwerk van innovators
 • Betaling per maand, module of jaar

Modules 

I. Check-in: een startpunt voor verandering

In deze ‘check-in’ ga je op zoek naar je eigen ‘waarom’? Je motivatie voor deelname aan dit programma. Je bekijkt je huidige situatie, en wordt uitgedaagd om een andere blik op de wereld te werpen. Je formuleert je leervraag als startpunt voor verandering.

II. Toekomstdenken

We geven je een lens om signalen van verandering op te pikken, de lens van informatie technologie. We leren je om begrip en betekenis te geven aan technologische ontwikkelingen, ver voorbij ‘digitalisering’. Dat begint met bewustwording van de impact van technologie, om erna een toekomst te verbeelden, die richting geeft aan nieuwe manieren van kijken, denken en doen. Je leert de theorie van verandering, en leert een methode om de trends en ontwikkelingen te kunnen plotten en duiden, relevant voor jouw werk en leervraag.

III. Scenario based reasoning: toekomstscenario’s

Je ontwikkelt een eigen scenario voor de toekomst. Met het ‘Wheel of Reasoning’-model maak je een beredenering van vandaag naar de toekomst, waarbij je kansen bloot legt die je helpen op weg naar de gewenste verandering.

IV. Storytelling to connect

Je werkt je toekomstscenario uit in een 8-step-story. Vervolgens denk je na over wie je wil betrekken in je verhaal, en hoe. Je brengt je stakeholders in kaart, om het systeem in beweging te krijgen met je verhaal. Je leert meer over de Heroes-Journey en de manieren van overtuiging van Aristoteles.

V. Spelen met mensen en systemen

Je leert spelen met het complexe systeem waarin we bewegen. We bekijken waar en wanneer innovatie plaatsvindt, wat de rol is van een individu in een systeem. Je leert patronen herkennen, en hoe je daar zelf in kunt leiden. Je leert verschillende motivaties voor verandering herkennen en toepassen.

VI. Visualiseren voor verandering

In module 6 zoomen we verder in op jouw rol in je verhaal: hoe neem je anderen mee in je toekomstvisie en verhaal? Je krijgt een nieuwe taal aangereikt die verbindt en je helpt van je ratio naar je emotie te stappen. Jouw visuele verhaal helpt om de kennis beter over te brengen.

VII. Appreciative way of working

In deze module ontwikkelen we jouw persoonlijke ‘design principles’ voor verandering. We gaan gezamenlijk op zoek naar de successen die je hebben gebracht tot waar je nu staat, en leren daaruit wat voor jou de stepping stones zijn naar de toekomst.

VIII. Daily change

Hoe gedraagt een leider zich? Aan de hand van improvisatietechnieken maken we de verschillende obstakels zichtbaar, en ervaar je de gedragingen die nuttig zijn om leidend te kunnen zijn en blijven in verandering.

Workshops, interventies, coaching en programma platform

Elke module trappen we af met een gezamenlijke workshop, daarop volgen interventies die je voornamelijk individueel op pakt. De workshops worden vooralsnog aangeboden via ZOOM en indien mogelijk aangepast naar fysieke workshops in onze School op de Spijkerkade 4b in Amsterdam Noord. De ZOOM workshops worden vooralsnog aangeboden in 4 uur. Per module krijg je twee interventies aangereikt die voortbouwen op de inhoud uit de workshop, en een doorkijkje geven naar de volgende module. De interventies zijn gericht op zowel studie (online), alsmede fysieke of online opdrachten die jij individueel doet of zelf initieert waarbij je anderen uitnodigt. De facilitator helpt je om het geleerde in de praktijk te brengen.

Je krijgt je persoonlijke programma platform, dat ingericht wordt met downloadable programma materiaal (methodiek en tools), links naar achtergrond informatie, uitleg van de interventies en contact.

Je wordt automatisch uitgenodigd voor de On the Morrow Community, waar alle innovators en vrienden samen komen voor meer 😉

Data

Start op donderdag 28 mei en op vrijdag 21 augustus

Kosten

2450 euro (ex btw) voor een jaarprogramma plus 24 maanden actieve follow up
225 euro (ex btw) per maand o.b.v. 12 maanden
485 euro ex btw per losse module (check-in: 175 euro ex btw).

Dit is inclusief programma platform, downloadable tools en methodiek, coaching om het geleerde in praktijk te brengen.Veel zin in deze training, maar ben je op dit moment beperkt in je budget, neem dan zeker even contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden.

Kennismaken

Eerst even kennismaken? Of iemand spreken die dit jaarprogramma al volgt? Stuur een email aan yvette@onthemorrow.org om de brochure op te vragen of om een afspraak te maken. Bellen/appen mag natuurlijk ook:  +31 6 4246 1750

Liever zelf uitproberen en kennismaken online? Schrijf je dan in voor de eerste workshop

Schrijf je in!

Schrijf je direct in voor een van onze programma's of trainingen. Of liever eerst nog wat meer informatie? Stuur dan een email aan school@onthemorrow.org of bel Yvette Pasman op 06-42461750

boek deze training
PRAKTISCHE INFORMATIE
Kaart

De School is live via ZOOM!

On the Morrow School & Strategy
Spijkerkade 4b
1021 JS Amsterdam

Check-in

In deze ‘check-in’ ga je op zoek naar je eigen ‘waarom’? Je formuleert je persoonlijke leervraag. Je bekijkt je huidige situatie, en wordt uitgedaagd om een andere blik op de wereld te werpen. Bovendien ervaar je het nut van een ‘check-in’ en een ‘check-out’, die je zelf kunt toepassen om…

Meer informatie

Storytelling to connect

Verhalen zijn van alle tijden. Ze helpen ons om betekenis te geven aan het leven, aan wat we doen, en wie we zijn. Ze zijn onderdeel van onze cultuur en identiteit. Verhalen helpen begrijpen, geven hoop, structuur en richting. Verhalen zijn de allereerste vorm van communicatie door de tijd. Verhalen…

Meer informatie